ورزش و مدیریت

۰۲ اسفند ۱۴۰۴ | ۱۹:۴۴ کد: ۵۲۷۵۲ دستاوردهای پژوهشی
تعداد بازدید: ۳۰۰
گفتگو با دکتر احمد محمودی عضو هیأت علمی گروه مدیریت ورزشی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران

 

زهرا فیضی در میز خبری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران:

دکتر احمد محمودی، عضو هیأت علمی گروه مدیریت ورزشی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران و برگزیده عنوان «پژوهشگر جوان نمونه» در جشنواره پژوهشی این دانشگاه، در گفت‌وگویی علمی به بررسی فاصله میان پژوهش‌های دانشگاهی و نیازهای واقعی جامعه، چالش‌های حکمرانی در ورزش، وضعیت ورزش همگانی و ظرفیت‌های مغفول گردشگری ورزشی در کشور پرداخت.

ضرورت اعتماد به پژوهش در حل مسائل ورزش

دکتر محمودی با اشاره به شکاف موجود میان دانشگاه و نهادهای اجرایی اظهار داشت که یکی از دلایل اصلی این فاصله، عدم باور کافی به نقش پژوهش در حل مسائل اجتماعی است. به گفته وی، در بسیاری از حوزه‌ها، از جمله ورزش، معمولاً زمانی به ظرفیت دانشگاه‌ها توجه می‌شود که مسائل به مرحله بحران رسیده باشند؛ در حالی که بهره‌گیری زودهنگام از دانش دانشگاهی می‌توانست از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.

وی در عین حال تأکید کرد که دانشگاه‌ها نیز باید سهم خود را در کاهش این فاصله بپذیرند؛ چراکه برخی پژوهش‌ها نیازمحور نبوده و کمتر به مسائل کاربردی جامعه پرداخته‌اند.

ناترازی دانشی در مدیریت ورزش

این استاد مدیریت ورزشی، یکی از چالش‌های مهم ورزش کشور را «ناترازی دانشی» در سطوح مدیریتی دانست و گفت مدیران برخی فدراسیون‌ها با مفاهیم کلیدی مانند بازاریابی ورزشی، درآمدزایی پایدار و مدیریت منابع انسانی، آشنایی کافی ندارند. این مسئله، به‌ویژه در شرایط نوسان اقتصادی، برنامه‌ریزی و اداره اردوهای ورزشی را با دشواری مواجه کرده است.

به اعتقاد محمودی، استفاده از مدیران متخصص و مشورت با دانشگاهیان در فرایندهای سیاست‌گذاری، می‌تواند به ارتقای کارآمدی نظام ورزش کشور کمک کند.

مدرک‌گرایی؛ چالشی در آموزش عالی

وی با اشاره به وضعیت آموزش عالی تصریح کرد که گرایش به مدرک‌گرایی همچنان یکی از مشکلات دانشگاه‌هاست. شرایط اقتصادی و معیشتی، تمرکز بسیاری از دانشجویان را به دریافت مدرک معطوف کرده است؛ در حالی که دانشگاه باید مأموریت‌گرا باشد و برای گروه‌های آموزشی، اهداف مشخص و قابل ارزیابی تعریف کند.

محمودی تأکید کرد که همه دانش‌آموختگان نباید صرفاً به مسیر هیأت علمی شدن بیندیشند، بلکه بخش‌های مختلف جامعه نیز به نیروهای متخصص دانشگاهی نیاز دارند.

جایگاه ورزش همگانی؛ ضرورتی برای سلامت ملی

این پژوهشگر حوزه ورزش، توسعه ورزش همگانی را یکی از اولویت‌های اساسی کشور دانست و هشدار داد که بر اساس برآوردهای موجود، کمتر از ۱۰ درصد جمعیت کشور به‌طور منظم فعالیت ورزشی دارند؛ آماری که می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به هزینه‌های سنگین درمان بیماری‌هایی مانند دیابت خاطرنشان کرد که تقویت ورزش همگانی، مصداق عملی راهبرد «پیشگیری بهتر از درمان» است و می‌تواند بار مالی نظام سلامت را به شکل چشمگیری کاهش دهد.

گردشگری ورزشی؛ منبعی پایدار برای توسعه

دکتر محمودی، گردشگری ورزشی را یکی از منابع «درآمد سبز» توصیف کرد و گفت ایران به دلیل تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های طبیعی، پتانسیل بالایی در این حوزه دارد. به باور وی، توسعه این صنعت می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، به احیای مناطق کم‌جمعیت و کاهش مهاجرت به کلان‌شهرها کمک کند.

او بر ضرورت همکاری میان نهادهایی مانند وزارت ورزش و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد و ایجاد پیوند میان پژوهشگران و سیاست‌گذاران را شرط بهره‌برداری از این ظرفیت دانست.

اهمیت ورزش تربیتی در پشتوانه‌سازی قهرمانی

این استاد دانشگاه، تقویت ورزش تربیتی در مدارس را زیربنای موفقیت در ورزش همگانی و قهرمانی دانست و اظهار کرد که بدون سرمایه‌گذاری در پایه‌های آموزشی، نمی‌توان انتظار تداوم موفقیت‌های ملی را داشت.

توصیه‌ای به دانشجویان

محمودی در پیامی به دانشجویان توصیه کرد با تمرکز بر اهداف فردی و توسعه مهارت‌های خود، مسیر پیشرفت را دنبال کنند و از شرایط دشوار ناامید نشوند. وی تأکید کرد که یادگیری مستمر، از آموزش زبان‌های خارجی تا مهارت‌های نوین، نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت حرفه‌ای دارد.

ضرورت حکمرانی پژوهشی

وی در پایان، خواستار شکل‌گیری نظامی منسجم برای حکمرانی پژوهش در حوزه علوم ورزشی شد و هشدار داد که پراکندگی مراکز تصمیم‌گیر و توزیع غیرشفاف طرح‌های تحقیقاتی می‌تواند به هدررفت منابع منجر شود. به گفته او، حمایت مالی و ساختاری از پژوهشگران جوان نیز برای حفظ انگیزه و ارتقای کیفیت تحقیقات ضروری است.

دکتر محمودی ابراز امیدواری کرد که با تقویت تعامل میان دانشگاه و نهادهای اجرایی، زمینه حل چالش‌های ورزش کشور فراهم شود و پژوهش به ابزاری مؤثر در سیاست‌گذاری و توسعه ملی تبدیل شود.

 

شرکت پارس مدیکیو و بنیاد فرهنگی مصلی نژاد، حامی میز خبری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران

 


( ۲ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.