بررسی، تحلیل و بازمهندسی فرآیند تخصیص کد یونیک برای اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

خلاصه پروژه ملی پژوهشی
۰۵ مهر ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۷ کد : ۱۲۸۳۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۹۱
تشکر و قدردانی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از نتایج رضایت بخش انجام پروژه ملی توسط تیم پژوهشی دانشگاه تهران با مدیریت جناب آقای دکتر سعید روحانی عضو هیات علمی دانشکده مدیریت

با عنایت به نیاز کشور و ضرورت های ملی و اجرایی قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در خصوص رفع مشکلات و چالش های حقوقی و ثبتی و فرایندی مرتبط با اسناد و همچنین اطلاعات ثبتی اشخاص حقوقی در کشور، پروژه ملی بررسی، تحلیل وبازمهندسی فرآیند تخصیص کد یونیک برای اشخاص حقوقی به کارفرمایی سازمان ثبت اسناد واملاک کشور و به مدیریت پروژه آقای دکتر سعید روحانی، دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران؛ تعریف و تببین گردید.
یکی از الزامات اساسی در خصوص بهبود فضای کسب و کار، شناسایی شخصیتهای حقوقی، ثبت اطلاعات پایه و به اشتراک گذاری این اطلاعات طی تراکنش های مختلف کسب و کاری است. شخصیت های حقوقی با نقش های متنوعی از جمله خریدار، فروشنده، سرمایهگذار، مالک، بهره‌بردار، مستاجر، شریک، ذینفع، ممیز و مخاطب در تراکنشهای مختلف حاضر می شوند. براین اساس ضروری است تا اطلاعات هویتی شخصیت حقوقی در مرجعی معتبر و قابل استناد ثبت و به روزرسانی شده و در اختیار ذینفعان واجد شرایط قرار گیرد. از ابعاد حاکمیتی نیز سازمان های دولتی و حکومتی نیز برای اعمال قوانین و مقررات خصوصاً در حوزه های مالی، بازرگانی، ثبتی، قضایی و غیره نیاز دارند تا شخصیت های حقوقی را مورد شناسایی قرار داده و رفتارهای آنها را در محیط کسب و کار ردیابی و کنترل کنند. تمامی این الزامات با تعریف شناسه شخصیت حقوقی برآورده می شوند. این شناسه، اطلاعات شخصیت حقوقی را در یک پایگاه قابل استناد ملی یا بین المللی نگهداری نموده و با ارائه دسترسی به ذینفعان مختلف، امکان تسهیلِ تجارت، حاکمیت و نظارت را فراهم می سازد. با این تفاسیر ضرورت تخصیص شناسه ملی به اشخاص حقوقی نزدیک به یک دهه است که در کشور احساس شده و بستر قانونی و عملیاتی مورد نیاز برای تعریف و تخصیص شناسه اشخاص حقوقی تعریف شده است. 
لذا در پروژه مذکور در سه فاز، فرآیندهای مرتبط با شناسه اشخاص حقوقی کشور بر مبنای مدل و معیارهای استاندارد تحلیل و ارزیابی گردیده و بر مبنای تجارب برتر فرایندهای مطلوب بر اساس تکنیک مدل سازی BPMN با جزئیات کارکردی و رویکرد دیجیتال سازی طراحی و ارائه شده اند. دستاوردها و نتایج این پروژه موجب بهبود فرایندهای ثبتی اشخاص حقوقی در سطحی ملی شده است. 
 


( ۳ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.