برگزاری بیست و پنجمین جلسه راهبردی کارگروه "بررسی راهکارهای علمی جلوگیری از شیوع و مقابله با ویروس کوید-۱۹"

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۶ کد : ۱۴۸۵۲ اخبار
تعداد بازدید:۱۹۹
بیست و پنجمین جلسه "بررسی راهکارهای علمی جلوگیری از شیوع و مقابله با ویروس کوید-۱۹" در روز شنبه مورخ ۰۴/‏۱۱/‏۹۹‬ ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۴۵ به صورت وبینار تشکیل شد.

در ابتدا آقای دکتر جزایری گزارشی از پیگیری‌های انجام شده برای تأسیس آزمایشگاه سطح سه ارائه نمودند. ایشان اذعان داشتند که جهت تسهیل در تأسیس آزمایشگاه‌ها، در حال رایزنی با وزارت علوم به منظور دریافت ده میلیون دلار کمک می‌باشند. همچنین، اضافه نمودند جهت مکان‌یابی و استفاده از نظرات کارشناسی از آقای محمدی، کارشناس سازمان بهداشت جهانی پس از ورود به ایران استفاده خواهد شد. در ادامه ایشان توضیحاتی در رابطه با ارتباط با سفرای کشورهای روسیه، چین و هند در حوزه‌های پزشکی، دادند.
در ادامه، جناب آقای دکتر مباشری گزارشی از عملکرد کارگروه خود که متمرکز بر رویکرد بیوفیزیکی در خصوص شناسایی ویروس کرونا می‌باشند ارائه نمودند. ایشان اذعان داشتند که جلسات هفتگی‌ای در این رابطه در یونسکو نیز برگزار می‌شود. همچنین، ایشان از همکاری ستاد اجرایی فرمان امام جهت تهیه‌ی تجهیزات مورد نیاز خبر دادند. ایشان اضافه کردند که آقای دکتر فرجی دانا در دانشکده برق دانشگاه تهران بر اساس امپدانس مسی در فرکانس‌های مختلف با همکاری آقای محمدیان و دانشجویان سعی دارند بر اساس بیوالکترولیت ویروس و امپدانس خاصی که دارد در فرکانس‌هایی خاص، ویروس را شناسایی کنند. ایشان توضیحاتی در رابطه با طراحی ماسکی با استفاده از بیوفیزیک غشا و سلول و مولکول و پلیمرها و فیلترها در پژوهشگاه پلیمر با همکاری پروفسور یگانه توضیحاتی را ارائه نمودند.
در این جلسه، جناب آقای دکتر زینلی درخصوص ساخت واکسن فرمودند که چند پروژه در ایران به مرحله کارآزمایی بالینی رسیده است و بر اساس اطلاعاتی که از سازمان غذا و دارو بدست آمده است حداقل سه مجوز از این سازمان گرفته شده است اما تا ورود به بازار ایران حداقل ۵ تا ۶ ماه زمان لازم است. همچنین ایشان معتقد بودند که تأسیس آزمایشگاه سطح سه به ویروس کرونا نخواهد رسید ولی از کرونا باید درس‌های زیادی گرفت که یکی از آنها داشتن آزمایشگاه سطح سه فعال در کشور می‌باشد. ایشان پیشنهاد دادند که در جلسات آتی یکی از وظایف این کارگروه آسیب شناسی نقش دانشگاه‌ها در مقابله با ویروس کرونا و بررسی فرصت‌ها و چالش‌های کارهای انجام نشده باشد. یکی از موارد مهمی که دکتر زینلی اشاره داشتند، بررسی دقیق‌تر در خصوص تغییر ژنتیک در ژنوم انسان و میزان کشندگی ویروس کرونا بود. ایشان فرمودند که سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران یک شرکت بیوتک تأسیس کرده‌اند و اینگونه خدمات را ارائه می‌دهند و تحقیقات اولیه نشان داده است که نتایج فوق‌العاده بوده و می‌تواند به شدت کمک کننده باشد. در همین راستا ایشان به دستور جناب آقای دکتر نیلی، ریاست محترم دانشگاه تهران جهت برگزاری جلساتی در رابطه با رواج چگونگی استفاده از بیوتکنولوژی در گروه‌های دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره داشتند.
در این جلسه جناب آقای دکتر حبیبی رضایی پیشنهاد دادند که چهار دانشگاه معتبر در بحث واکسن و ارزیابی واکسن و سیاستگذاری آن وارد شوند و این کار را رسالت آکادمیک نامیدند و امیدوار بودند که اثرگذار باشد. در ادامه نیز ایشان گزارشی از فعالیت‌های کارگروه زیست حسگرها دادند. لازم به ذکر است که رسالت این کارگروه، بررسی فناورانه‌ی تشخیص سریع و پایش ویروس کرونا می‌باشد.
جناب آقای دکتر نوروزی اظهار امیدواری کردند که با تفاهم‌نامه چهارجانبه چهار دانشگاه باری از مشکلات کشور حل شود. ایشان هدف بزرگ از این تفاهم‌نامه را موارد ذیل برشمردند:

  • بهره‌مندی از امکانات دانشگاه‌ها که به نظر ایشان بسیار اهداف خوبی می‌باشد.
  • توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه‌های پژوهشی فناوری و بین‌الملل با استفاده از ظرفیت‌های طرفین در راستای حل مشکل کووید ۱۹
  • همکاری پژوهشی
  • همکاری در زمینه‌های تجاری سازی.

آقای دکتر متولیان نیز اظهار امیدواری کردند که این جلسه فتح بابی برای همکاری‌های بعدی با دانشگاه علوم پزشکی ایران باشد. ایشان فرمودند که در دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز کمیته علمی-پژوهشی کووید ۱۹ از پانزده اسفند ماه تشکیل شد که سی و سه نفر در آن عضویت دارند که شامل رؤسای همه مراکز تحقیقاتی، دپارتمان‌های مرتبط از ویروس شناسی تا روان‌پزشکی، پزشکی اجتماعی، داخلی و ریه و امثالهم به علاوه رؤسا و معاونین بهداشت، معاون آموزشی و معاون غذا و دارو دانشگاه یعنی تقریباً همه ذینفع‌های دانشگاه شرکت دارند.

مصوبات جلسه
مقرر گردید با توجه به مفاد تفاهم نامه سه جانبه قبلی، تفاهم نامه چهارجانبه بین دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران تدوین و امضا شود.

حاضرین در جلسه

  • دکتر رحیمیان (معاون پژوهشی دانشگاه تهران)
  • دکتر متولیان (معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران)
  • دکتر جزایری (رئیس شبکه ملی تحقیقات ویروس شناسی)
  • دکتر حمید مباشری (مسئول کارگروه تشخیص و مقابله با ویروس کوید -۱۹ با رویکردهای بیوفیزیکی)
  • دکتر زینلی (مسئول کارگروه ارائه روش‌های درمان و تولید واکسن برای ویروس کوید -۱۹)
  • دکتر مهران حبیبی رضایی (مسئول کارگروه حسگرها و کیت‌های تشخیص ویروس کوید- ۱۹)
  • دکتر نوروزی (هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران)
  • دکتر مهدی پورفتح (مدیر کل امور پژوهش‌های کاربردی)
  • دکتر کیاورز (مشاور معاون پژوهشی)
  • دکتر محمدرضا نقوی (دبیر کمیته راهبردی)

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.