ابلاغ آئین نامه برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور سال ۱۴۰۰

۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۴:۴۸ کد : ۱۵۹۳۴ اخبار
تعداد بازدید:۳۵۸

به استحضار می‌رساند با توجه به اجرای موفق برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در ۵ سال گذشته با همکاری و تعامل سازنده پایگاه‌های تخصصی همکار و لزوم بازبینی و اصلاح برخی از موارد مربوط به آئین نامه برنامه مذکور بر اساس خروجی‌ها و بازخوردهای دریافتی از متقاضیان و نمایندگان محترم پایگاه‌ها و با هدف افزایش سطح کیفی و اصلاح شاخص‌های ارزیابی، اصلاحات انجام شده در قالب آئین نامه سال ۱۴۰۰ جهت اجرا ابلاغ می‌گردد.

لازم به ذکر است تجربه موفق برنامه مذکور در شکل‌گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی منجر به مشارکت بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور در این برنامه شده و بیش از ۲۰۰۰ نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا هم اکنون به کشور بازگشته‌اند.

همچنین تاکنون بیش از ۲۳۰ شرکت فناور در حوزه‌های مختلف تخصصی توسط این افراد ایجاد شده که زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیش از ۵۰۰۰ نفر از متخصصان و فارغ‌التحصیلان داخلی را فراهم نموده است.

لذا با توجه به تصویب و ابلاغ آئین نامه مذکور توسط معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور جهت اجرایی سازی، خواهشمند است دستور لازم مبنی بر ادامه اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور را از تاریخ ۰۱/‏۰۱/‏۱۴۰۰‬ بر اساس آئین نامه جدید، مبذول فرمایند.

لازم به ذکر است برخی از اهم اصلاحات به شرح ذیل می‌باشد:

۱- اختصاص مبلغ ماهانه ۱۰,۵۰۰,۰۰۰ تومان به عنوان حقوق محققان پسادکتری (با در نظر گرفتن مبلغ ۴۵۰ هزار تومان برای بیمه پایه تأمین اجتماعی که توسط متقاضی پرداخت می‌گردد.‌‌‌‌‌‌‌)

۲- افزایش مبلغ اعتبار پژوهشی محققان پسادکتری به ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان

۳- افزایش میزان حمایت متقاضیان تأسیس شرکت نوپا از ۱۵۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان برای کلیه متقاضیان با حذف امکان درخواست افزایش اعتبار

۴- افزایش میزان حمایت برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی با توجه به افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر قیمت بلیط هواپیما

۵- با هدف حمایت از توسعه فعالیت‌های فناورانه دانش‌آموختگان ۱۵۰ دانشگاه برتر می‌توانند پس از اتمام دوره پسادکتری از حمایت تأسیس شرکت نوپا یا اشتغال در شرکت‌های فناور نیز استفاده نمایند.

۶- افزودن امکان همکاری به صورت استاد مدعو مجازی

۷- پیوست فرمت قراردادهای حمایت پسادکتری، فرصت مطالعاتی و تأسیس شرکت نوپا همچنین لازم است موارد زیر مورد اهتمام فرار گیرد:

  • پرداخت حمایت سخنرانی و کارگاه تخصصی ظرف حداکثر مدت ۱۵ روز از زمان اجرای برنامه، انجام گردد. در صورت بروز تأخیر در پرداخت بیش از یک ماه، همکاری در این حمایت با پایگاه تخصصی همکار غیرفعال خواهد شد.
  • گزارش کلیه پرداخت‌های پایگاه شامل حقوق و گرنت محققان، حمایت سخنرانی و کارگاه تخصصی و حمایت از تأسیس شارکت نوپا در قالب فایل پیوست به صورت فصلی و از طریق ایمیل international@bmn.ir ارسال گردد.
  • پایگاه میزبان موظف است پیش از امضای قرارداد با متقاضی از وجود اعتبار جهت پرداخت تعهدات مالی قرارداد در پایگاه اطمینان حاصل نماید و در صورت عدم وجود اعتبار، صرفاً در صورتی اقدام به انعقاد قرارداد نماید که امکان پرداخت موقت از طریق اعتبارات پایگاه وجود داشته باشد.
  • جهت کنترل میزان خرید لوازم مصرفی مانند لپ‌تاپ در پایگاه‌ها از محل اعتبار پژوهشی پس از اتمام قراردادِ محقق، تجهیزات خریداری شده در اختیار محققین بعدی برنامه قرار خواهد گرفت.

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.