مقام اول کشوری در «جایزه ملی آبادیران» به استاد دانشگاه تهران رسید

۱۱ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۸:۴۶ کد : ۳۹۵۷۷ اخبار
تعداد بازدید:۴۳
مقام اول کشوری در «جایزه ملی آبادیران» به استاد دانشگاه تهران رسید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، جایزه ملی آبادیران (آبادینو)، با هدف شناسایی فعالان مردمی حوزه آبادانی و پیشرفت فناورانه، به دنبال شناسایی فعال‌ترین و مؤثرترین بازیگران این عرصه در بخش‌های مختلف دانشگاهی، شرکت‌‌ها، گروه‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی است.

مراسم اهدای این جایزه به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضفان انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و دیگر نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور، روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در محل موزه ملی دفاع مقدس با حضور مسولین و مقامات کشوری برگزار و دکتر مهدی قربانی، استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران موفق به کسب مقام اول بخش اساتید جایزه ملی آبادیران شد.

دکتر مهدی قربانی، استاد دانشگاه تهران و رییس موسسه کسب‌وکار اجتماعی دانشگاه تهران، دارای بیش از ۸ سال تجربه میدانی در حوزه محرومیت‌زدایی در کشور است و نقش‌آفرینی به عنوان مجری طرح‌های آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج در استان کرمان، جزیره لارک در استان هرمزگان، شهرستان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه، شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی و شهرستان‌های خواف و بجستان در استان خراسان رضوی را در کارنامه خود دارد.

دکتر قربانی به عنوان متخصص در حوزه مطالعات میان‌رشته‌ای در حوزه حکمرانی منابع طبیعی و محیط زیست و توسعه محلی فعالیت می‌کند و جوان‌ترین عضو در بیستمین دوره هیات ممیزه دانشگاه تهران است. علاوه بر تدوین و تالیف بیش از ۱۰ جلد کتاب در انتشارات دانشگاه تهران و نشر بیش از ۱۰۰ مقاله علمی و پژوهشی، تاثیرگذاری اجتماعی در اجرای طرح‌های آبادانی و پیشرفت در مناطق محروم کشور، به عنوان یکی از محورهای برجسته سوابق این استاد تمام دانشگاه تهران شناخته می‌شود.

دکتر مهدی قربانی، در حاشیه مراسم اعطای جایزه ملی آبادیران، به تشریح فعالیت‌های حوزه محرومیت‌زدایی با نگاه علمی و مبتنی بر یک مدل بومی پرداخت و گفت: سلسله فعالیت‌هایی که به همراه جمعی از دانشجویان و پژوهشگران امیدوار و با انگیزه دانشگاه تهران در حوزه آبادانی و پیشرفت کشور آغاز کردیم، از سال ۱۳۹۵ در شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان کلید خورد. در این منطقه تعداد ۱۵۴ صندوق خرد روستایی در راستای مشاغل خانگی راه‌اندازی شد و تا سال ۱۳۹۸ در حدود ۳۴ میلیارد تومان تسهیلات خرد در حوزه مشاغل خرد روستایی جهت تثبیت و بهبود کسب‌وکارهای خرد روستایی اعطا شد که ببش از ۹۵ درصد بازپرداخت داشته است.

وی افزود: در راستای بهره‌مندی از ظرفیت‌های بومی و تکمیل زنجیره‌های ارزش کسب‌وکارهای منطقه در شهرستان قلعه گنج، فرآیند تولید محصولات کارخانه‌های مختلف از جمله فرآوری لبنیات، تولید رب، فرآوری خرما و … راه‌اندازی شد. در این راستا، کلیه اقدامات در روستاها از جمله طرح‌های نهالکاری و احیای مناطق بیابانی با مشارکت جامعه محلی، برنامه‌ریزی و اجرا شد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه پس از شهرستان قلعه گنج، تجربه موفق کسب شده در آن در جزیره لارک، سرپل ذهاب و مانه و سملقان در خراسان شمالی اجرایی شد؛ بیان داشت: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف را مبتنی بر احیای هدفمند مسئولیت اجتماعی شرکت صنعتی و معدنی فولاد سنگان اغاز کردیم که اهداف کلان طرح در راستای آبادانی و پیشرفت روستاهای شهرستان خواف شامل تقویت اقتصاد محلی در پیوند با اقتصاد منطقه‌ای و ملی مبتنی بر احیای مسئله‌محور و هدفمند مسئولیت اجتماعی و تحقق کسب‌وکار اجتماعی و امنیت پایدار شهرستان خواف بود.

دکتر قربانی از تقویت هماهنگی‌های فرابخشی در بین دست‌اندرکاران سازمانی و تدوین چارچوب‌های لازم برای تحقق حکمرانی خوب و آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف، تقویت شبکه تعاملات اجتماعی و به اوج رساندن مشارکت مردم در فرآیند آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف (اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی، زیرساختی، انسانی و طبیعی)، ایجاد موازنه بین خدمات اکوسیستم در راستای ارتقای تاب‌آوری نظام اجتماعی – اکولوژیک و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی و حفظ عزت نفس و کرامت انسانی مبتنی بر رویکرد توان‌افزایی، تعالی و خوداتکایی محرومان به عنوان دیگر اهداف کلان طرح در راستای آبادانی و پیشرفت روستاهای شهرستان خواف نام برد.

رئیس موسسه کسب‌وکار اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: اجرای هر گونه اقدام آبادانی و پیشرفت می‌بایست مبتنی بر سند راهبردی و با مشارکت کلیه ذی‌نفعان دخیل در تدوین سند صورت گیرد که در این راستا نیاز است به سمت مردمی‌سازی حکمرانی حرکت کنیم. همچنین مسئولیت اجتماعی باید جزء ضروری فرمول رشد اقتصادی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی قرار گیرد. همچنین اقداماتی از جمله تدوین شیوه‌نامه تامین مالی سازگار با بافت اجتماعی فرهنگی و اقتصادی منطقه و تلاش در جهت تسهیل دسترسی به منابع اعتباری و تلاش در جهت نظارت دقیق و پایش مستمر کسب‌وکارها امری ضروری است.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.