برگزاری کارگاه‌های تخصصی علوم کامپیوتر با همکاری دانشگاه تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۹:۱۸ کد : ۴۶۹۱۴ اخبار
تعداد بازدید:۴۴

در راستای تفاهم‌نامه همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم، دانشگاه تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سخنرانی دکتر آیدین همای از دانشگاه فنی درسدن در حوزه علوم کامپیوتر را روزهای شنبه و یکشنبه، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۱۵ تا ۱۸ در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر برگزار می‌کنند. روز اول کارگاه در رابطه با Design Axiomatic و روز دوم کارگاه در رابطه با Axiomatic Software Architecture خواهد بود.

طراحی اصول بنیادین (Axiomatic Design یا AD) یک روش طراحی نظام مند مبتنی بر اصول مسلم است که به طراحان کمک می کند ابتدا با تفکر بی طرفانه نسبت به راه حل، مسئله را در حوزه کسب وکار و نیازمندی ها را در حوزه عملکردی شناسایی کرده و سپس راه حلی طراحی کنند که بر اساس اصول و قضایای طراحی، به طور مؤثر مشکلات شناسایی شده را حل کند. این رویکرد توسط پروفسور نام پی. سو از MIT توسعه داده شده تا پایه ای علمی برای طراحی فراهم آورد. هدف اصلی آن بهبود فرآیند طراحی با ارائه یک چارچوب منطقی است که نیازهای مشتری را به راه حل های طراحی مؤثر و کارآمد تبدیل می کند. معماری نرم افزار اصول بنیاد (Axiomatic Software Architecture یا ASA) که بر پایه طراحی اصول بنیاد (Axiomatic Design) بنا شده است، دیدگاهی کل نگر به سیستم تحت طراحی ارائه می دهد و معمار را از طریق یک فرآیند طراحی ساختار یافته، تدریجی و تکرارشونده هدایت می کند. در قلب ASA، معماری (Anti-Coupled Architecture) قرار دارد. این رویکرد به طور ذاتی پیچیدگی سیستم را کاهش می دهد، خلاقیت را تقویت می کند، وابستگی به آزمون و خطا را به حداقل می رساند و امکان شناسایی راه حل های بهینه طراحی را میان گزینه های مختلف فراهم می سازد. هدف نهایی ASA آن است که نقطه شروع فرآیند طراحی را از مرحله سنتی پس از تعیین رسمی نیازمندی ها به فاز بسیار اولیه تری منتقل کند. در این فاز ابتدایی، معمار نرم افزار به طور نظام مند نیازهای حوزه طراحی را که اغلب مبهم، متعارض و یا نادقیق هستند را به مجموعه ای حداقلی از نیازمندی های عملکردی مستقل از هم (Functional Requirement) تبدیل می کند. این هدف با نگاشت تکرارشونده میان چه چیزی می خواهیم محقق کنیم و چگونه می توانیم آن را محقق کنیم دنبال می شود و به این ترتیب، مسئله طراحی متصل (coupled design) در فضای حوزه عملکردی (Functional Domain) حل می شود، نه در حوزه فیزیکی که منجرب بطراحی غیرمتصل (Decoupled/Uncoupled) می شود.

دانلود فایل جزئیات سخنرانی

لینک شرکت در سخنرانی


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.