دانشگاه تهران پیشگام بومیسازی دانش فنی و طراحی واحد شیرینسازی گاز
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، از طراحی و بومیسازی نخستین واحد شیرینسازی گاز تحت لیسانس ایرانی خبر داد؛ پروژهای که با همکاری دانشگاه تهران ، شرکتهای مهندسی داخلی و بدون نیاز به مشارکت خارجی، زمینهساز کاهش وابستگی و ارتقای فناوری در صنعت گاز کشور شده است.
دکتر نوید مستوفی می گوید دانش فنی و طراحی واحد شیرینسازی گاز که برای نخستین بار به صورت بومی در ایران انجام شده است با همکاری شرکت مهندسی جهان پارس، شرکت پتروگاز جهان و تیمی از دانشگاه تهران به انجام رسیده و بدون نیاز به همکاری خارجی طراحی شده است.
وی توضیح داد که شیرینسازی گاز به منظور حذف گازهای ترش مانند سولفید هیدروژن و دیاکسید کربن انجام میشود که علاوه بر کاهش ارزش حرارتی گاز، موجب خورندگی تجهیزات و آلودگی محیط زیست میشوند.
گفتنی است طراحی این واحدها نیازمند دانش فنی پیشرفته است که پیش از این عمدتاً توسط شرکتهای خارجی انجام میشد و پالایشگاهها تحت لیسانس آنها فعالیت میکردند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران اضافه کرد «بومیسازی این دانش فنی، علاوه بر کاهش هزینهها و وابستگی به خارج، ظرفیتهای علمی کشور را به کار گرفته و زمینه همکاریهای گستردهتر بین دانشگاه و صنعت را فراهم میکند.» وی بر ضرورت پذیرش ریسک و اعتماد به توان داخلی برای توسعه فناوریهای مشابه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ما شیرینسازی گاز نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای اسیدی و آلایندهها دارد که به حفظ سلامت محیط زیست کمک میکند.
مستوفی در ادامه به چالشهای موجود در تامین دانش فنی صنایع نفت و گاز اشاره کرد و خواستار حمایت بیشتر از پژوهشهای دانشگاهی و همکاری صنعت و دانشگاه شد.
نظر شما :