علاقه، پشتکار و خدمت؛ سه کلید طلایی موفقیت دانشجویان برنده جایزه البرز دانشگاه تهران

شصت و سومین دوره جایزه البرز، 15 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد. جایزه البرز که باسابقهترین جایزه علمی کشور است، در سال ۱۳۴۲ شمسی باهدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور توسط زندهیاد حسینعلی البرز با وقف تمامی اموال خود در بنیاد فرهنگی البرز پایهگذاری شده و در طول بیش از ۶ دهه، بیش از ۶ هزار نفر از برترینهای علمی کشور توسط این بنیاد شناسایی و مورد تشویق قرار گرفتهاند.
در این دوره در بخش دانشجویی، علیرضا ترخان، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعهشناسی ورزشی؛ رضا ربیعی، دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست؛ محمدامین زندیفر، دانشجوی کارشناس ارشد کارآفرینی و کسبوکار؛ محمدجواد سمیعی ظفرقندی، دانشجوی کارشناس مهندسی کامپیوتر؛ محمدحسن قدوسینژاد، دانشجوی دکتری مهندسی سیستمهای انرژی؛ فرزاد محمدی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم و سارا حسنوند، دانشجوی دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران، برگزیده شدند.
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفتگویی اختصاصی، میزبان هفت دانشجوی برنده جایزه ملی البرز این دانشگاه بود. فیلم مصاحبه با سه تن از این دانشجویان از اینجا قابل مشاهده است. فیلم مصاحبه با سایر برگزیدگان نیز به زودی در گزارشی دیگر، در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
همچنین می توانید گزیده ای از صحبتهای این سه دانشجو برگزیده را در ادامه، ملاحظه نمایید.
محمد جواد سمیعی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر، با اشاره به علاقهاش به دنیای برنامهنویسی، تأکید کرد که موفقیت در این رشته نیازمند پشتکار و حل چالشهای پیچیده است. او همچنین بر اهمیت تعیین مسیر تحصیلی و شغلی در سالهای ابتدایی دانشگاه تأکید کرد و گفت: «باید زودتر شاخه مورد علاقه خود را انتخاب کنید و با آگاهی کامل پیش بروید.» سمیعی از حمایتهای بنیاد ملی البرز قدردانی کرد و افزود: «این جایزه نه تنها انگیزهای برای دانشجویان است، بلکه نشان میدهد که نخبگان در ایران مورد توجه قرار میگیرند.
فرزاد محمدی، دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک بیوسیستم، رمز موفقیت خود را علاقه و پشتکار دانست. او با بیان اینکه همواره تلاش کرده تا پروژههایش کاربردی و در خدمت جامعه باشد، گفت: «علم زمانی ارزش دارد که به عمل تبدیل شود.» محمدی از چالشهای مالی و اجرایی پروژههایش سخن گفت و افزود: «حتی گوشیام را فروختم تا هزینه تحقیقاتم را تأمین کنم.» او به دانشجویان توصیه کرد که همواره به فکر خدمت به مردم باشند و افزود: «ما مدیون جامعه هستیم و باید بازخورد مناسبی برای حمایتهای آنها ارائه دهیم.»
علیرضا ترخان، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعهشناسی ورزشی، نیز از تجربیات خود در حوزه تحلیل ورزشی گفت. او که به عنوان آنالیزور با تیمهای ملی و باشگاهی همکاری داشته، بر اهمیت تمرکز بر یک هدف مشخص تأکید کرد و گفت: «ذهن شلوغ مانع موفقیت است.» ترخان با اشاره به چالشهای مسیرش، از ناعدالتیها و دلسردیها سخن گفت اما افزود: «اگر مصمم باشید و از شکستها درس بگیرید، موفقیت حتمی است.» او همچنین از مسئولان دانشگاه تهران خواست تا از دانشجویان برجسته خود بیشتر حمایت کنند.
گفتنی است در این دوره، در بخش دانشمندان نیز، دکتر علیاکبر موسوی موحدی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند برجسته علوم پایه شد. دکتر محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، نیز در بخش «فناوران و مخترعان» برگزیده شد.
علاوه بر این، محمد صداقتی جهرمی، دانشآموخته کارآفرینی فناوری دانشگاه تهران و رسول نصیری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز به عنوان فناور و مخترع برگزیده انتخاب شدند.
در شصت و سومین دوره جایزه علمی البرز که به همت بنیاد فرهنگی البرز و با همراهی بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، سازمان اوقاف و امور خیریه و رسانه ملی در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار گردید، در مجموع ۶۳ برگزیده علمی کشور معرفی شدند و با دریافت جایزه مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما :