کارآفرینی از راهروهای دانشگاه تهران تا هزاران نقطه در شهر

۲۹ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۲۱ کد : ۴۸۷۳۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۵
از دل انجمن‌های علمی دانشگاه تهران تا تحول در تحویل مرسولات؛ چگونه یک ایده از دانشگاه به شبکه‌ای  گسترده از کمدهای هوشمند در سراسر کشور مبدل شد.

وقتی سید احمد نبی پور از رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد، هرگز تصور نمی‌کرد به زودی مدیرعامل یکی از نوآورانه‌ترین استارتاپ‌های حوزه لجستیک در ایران باشد. اما امروز، در ۲۸ سالگی، او مدیرعامل و یکی از چهار بنیان‌گذار «گنجه» است؛ سامانه‌ای از کمدهای هوشمند که فرآیند دریافت مرسولات را برای شهروندان —به ویژه مشتریان کسب و کارهای آنلاین— ساده و هوشمند کرده است. در دنیایی که مردم بیشتر وقت خود را بیرون از خانه می‌گذرانند، گنجه این امکان را فراهم کرده تا بسته‌های پستی به جای درب خانه، به یکی از قفسه‌های امن در سطح شهر ارسال شوند و کاربران در زمان دلخواه خود، آنها را تحویل بگیرند.

ایده گنجه در سال ۱۳۹۸ توسط چهار نفر از اعضای «انجمن مکاترونیک دانشگاه تهران» شکل گرفت. تیم بنیان‌گذار با حمایت دانشگاه، وارد شتاب دهندۀ کارولوکس در دانشکده برق و کامپیوتر تهران شد و در آنجا با حمایت استادان و دانشکده، دوره‌های آموزشی تخصصی از جمله «اعتبارسنجی ایده» را گذراند. حضور در این فضا به پختگی ایده و اجرای قدرتمندتر آن، کمک زیادی کرد. تیم سپس با مدیر محصولات عملیات دیجی کالا ارتباط گرفت و موفق شد وارد فرآیند اجرایی بازار شود.

اکنون گنجه روزانه حدود ۱۵ هزار مرسوله را مدیریت می‌کند و بیش از ۲.۵ میلیون نفر از این سرویس استفاده کرده‌اند. نبی پور می‌گوید: «ما مسیر از پیش تعیین شده‌ای نداشتیم، فقط یکدیگر را داشتیم، حمایت دانشگاه را و اراده‌ای برای حل یک مسئله واقعی».

دو نهاد در دانشگاه به همراه شرکت دیجی‌کالا، تأمین سرمایه اولیه گنجه را بر عهده گرفتند. دانشگاه همچنین با اختصاص فضای کاری و تأمین هزینه‌های آموزشی، پشتوانۀ اجرایی ایده شد. دانشگاه تهران در این مسیر نقش کلیدی ایفا کرد، فضای میان رشته‌ای آن و نزدیکی دانشکده‌ها باعث شد همکاری‌های خلاقانه‌ای شکل بگیرد. نبی پور معتقد است: «اینکه در دانشگاه تهران، استادان و رشته‌های مختلف به راحتی در دسترس هستند، بستری قوی برای هم افزایی و رشد ایده‌ها فراهم می کند.» همچنین،

با وجود همه این دستاوردها، نبی پور مسیر کارآفرینی را همچنان مسیری دشوار می‌داند: «من هنوز در جایگاهی نیستم که بخواهم مسیر پرچالش کارآفرینی را به کسی پیشنهاد بدهم، اما اگر فکر می‌کنید در این مسیر خیلی به شما خوش خواهد گذشت، سخت در اشتباهید!»

او امیدوار است، گنجه در سال‌های آینده نیز به رشد خیره کننده‌اش ادامه دهد و بتواند سهم مثبتی در توسعۀ کشور و دانشگاهی که از آن متولد شده، داشته باشد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.