سامانه پایش هوشمند سلامت بیماران کووید ۱۹

تعداد بازدید:۴۱۵

مجری دستاورد: دکتر کلاهدوز

طبق اعلام وزارت بهداشت ۴۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در ایران، در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد همچنین موارد ابتلای زیاد کادر درمانی در کنار ظرفیت محدود خدمت رسانی و هزینه‌های بالای ارائه خدمات درمانی باعث شده ضرورت پایش غیر حضوری بیماران کویید ۱۹ اجتناب ناپذیر باشد.
دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به راه اندازی سامانه پایش هوشمند و پیگیری سلامت بیماران کووید ۱۹ و خانواده آنها با نام سیناکِر-کُووید نموده است.
در این نرم افزار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در قرنطینه خانگی به سر می‌برند، به صورت روزانه شاخص‌های سلامتی خود مانند دمای بدن، هرگونه تغییر در علائم بیماری و حال عمومی، فشارخون و قند خون را اندازه‌گیری و در نرم افزار ثبت می‌کنند اطلاعات پس از تحلیل هوشمند در هسته پردازش به هشدارهای لازم ضمیمه شده و به پنل پزشک سیناکِر ارسال می‌شود. پزشک و مرکز درمانی مربوطه با مشاهده این داده‌ها و هشدارها در پنل سیناکِرمی‌توانند وضعیت سلامتی بیمار را به طور مداوم و از راه دور پایش کرده و با تشخیص سیر بیماری نسبت به صدور دستورهای درمانی مناسب به بیمار اقدام کنند.
این سامانه کمک می‌کند تا بیماران کووید ۱۹ با درجه بیماری خفیف یا در دوران نقاهت بتوانند در منزل و بدون مراجعه حضوری به مرکز درمانی، پزشک و نظام بهداشت را از وضعیت خود مطلع کرده و نیز بصورت مداوم تحت نظارت از راه دور قرار بگیرند.
از مزایای این طرح می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به قطع زنجیره انتقال بیماری با کاهش نیاز مراجعه حضوری و غیر ضروری بیماران به مراکز درمانی
  • کاهش قابل توجه هزینه‌های ارائه خدمات درمانی
  • کمک به کاهش انتقال بیماری به کادر درمانی با جلوگیری از ازدحام بی مورد بیماران در مراکز درمانی
  • پیگیری سلامت سایر اعضای خانواده و مخابره وضعیت افراد علامت دار به نظام سلامت
  • تجمیع داده‌های پرونده پزشکی بیماران و سیر بیماری بصورت الکترونیکی

لینک موشن گرافی